Uusi tanssiteatterilinja avautuu

Vihreä Teatteri perustaa tanssiteatterilinjan yhdessä Sun Tanssistudion kanssa. Elokuussa 2017 käynnistyvä tanssiteatterilinja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä teatteritanssin maailmaan. Tunneilla kehitetään jokaisen tanssijuutta, esiintyjyyttä ja ilmaisua. Tunti antaa valmiudet liikeilmaisulle, äänenkäytölle, tekstin tuottamiselle sekä omalle taiteilijuudelle ja valmistaa teatterimaailmassa toimimiseen.

Tanssiteatterilinjan opiskelijat pääsevät kesällä 2018 Vihreän Teatterin kesäteatterimusikaaliin esiintymään ja toimimaan tanssijoina. Opiskelijoille avautuu myös mahdollisuuksia kehittää esiintyjyyttä mm. yhteistyössä Vihreän Teatterin muiden esittävän taiteen linjojen kanssa. Linjalle voivat hakea 14 vuotta täyttäneet edistyneet tanssin harrastajat.

Tanssiteatterilinjan opettajana toimii Tiina Santavuo. Tiina on porilaislähtöinen tanssija, esiintyjä, koreografi ja tanssinopettaja, jonka tanssitausta on baletissa, jazztanssissa, showtanssissa, streetissä ja nykytanssissa. Tiina toimii myös teatterin ja esittävien taiteiden parissa.

Tiina on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2017. Hänen pääaineensa on nykytanssi ja taidepedagogiikka. Hän on täydentänyt koulutustansa nykyesityksen opinnoilla. Kirjoittaminen, runous, äänimaailmojen luominen ja visuaalisuus kiinnostaa Tiinaa.

Tiina ajattelee, että tanssi kasvattaa ihmisyyttä ja ruumiillisuutta sekä auttaa ankkuroitumaan ja löytämään yhteyksiä omaan itseen ja vierellä oleviin. Tiinan nykytanssiteatteritunneilla etsitään erilaisia liikkumisen laatuja, toimimisen dynamiikkoja, olemisen tasoja, kokonaisvaltaista liikettä tässä ajassa, ruumiin runoutta ja esiintyjyyden olemusta; koska jokainen on tanssija ja oman elämänsä koreografi.

Lue lisää tästä!

Share